Det absolut roligaste för mig som mental coach är när en uppdragsgivare uppnår sina mål! Så när Arvid ringde mig och meddelade att han skrivit på för SHL klubben Linköping, skrek jag ”YES!” rakt ut på det köpcentrat i centrala Kungsbacka där jag befann mig för tillfället! Folk undrade säkert vad det var för dåre, men det spelade mindre roll, lyckan var total!

Vi startade vårt samarbete för ca 2 år sedan och målet var solklart från början, spel i SHL. Han hade spelat ett par säsongen i Hockeyallsvenskan och känt att han utvecklats på många plan, men ville testa hur det skulle vara att även träna sig mentalt. Värt att säga är att Arvid är ett träningsfenomen fysiskt så där fanns inget mer att tillägga eller förändra, en klar fördel då knopp och kropp som bekant hänger ihop.

Nu gjorde vi en handlingsplan på HUR han skulle gå tillväga och NÄR han skulle spela i SHL. Arvid följde handlingsplanen till punkt och pricka. Det var inte många justeringar vi behövde göra. Vi skruvade lite på mindsetet när det gällde setbacks – det vill säga när det inte riktigt gått som man tänkt sig och intensifierade den mentala träningen genom mentala ljudfiler och färdighetsövningar. Arvid såg fram mot varje match och kände sig lugn, stark och trygg med att han kunde prestera på en hög nivå, även om formen kanske inte var på topp. 

Framgången för Arvid kan sammafattas med en tydlig självbild – hur du ser på dig själv. hur din självkänsla och ditt självförtroende är och hur ditt inre samtal låter. En klar målbild – han hade en mycket bra och attraktiv målbild som gav honom mening och energi – även när det gick tungt. Attityd – din attityd är avgörande och ditt sätt att reagera på olika saker utgår från ditt tillstånd – kan jämföras med ditt mindset. Känsla –Våra känslor styr oss väldigt mycket, det går ju oftast att se på någon som har en dålig känsla. Din förmåga att kontrollera och hantera dina tankar och känslor är avgörande för ditt resultat. 

Dessa faktorer lyckades som sagt Arvid samverka för ett lyckat resultat – resultatet som innebär att han spelar SHL hockey säsongen 23/24.

Frågan är vad nästa mål blir? 🙂

Kör så det ryker Arvid!

BOKA DIREKT!