Flow, även känt som ”vara i zonen”, är en känsla av fullständig engagemang och fokus i en aktivitet, där allt annat runt omkring verkar försvinna. Det är ett tillstånd där man är helt uppslukad av den aktuella aktiviteten och presterar på sin högsta nivå.

För att skapa flow inom din idrott finns det några saker/tekniker som kan hjälpa dig.

Här är några exempel:

1.Sätt upp tydliga mål: Genom att sätta upp tydliga och mätbara mål kan du hålla dig fokuserad på det du vill uppnå och undvika distraktioner som kan hindra din prestation.

2.Utmana dig själv: Att utmana dig själv med nya mål eller svårighetsgrader kan hjälpa dig att behålla intresset och upprätthålla en hög nivå av engagemang.

3.Hitta rätt balans mellan utmaning och färdighet: Flow uppstår när du befinner dig i en situation som matchar dina färdigheter, så det är viktigt att hitta rätt balans mellan utmaning och färdighet för att maximera dina chanser att uppleva det.

4.Var närvarande i nuet: Genom att vara närvarande i nuet och fokusera på det du gör just nu, kan du undvika att distraheras av oro för framtiden eller tankar om det förflutna.

5.Ha en positiv inställning: Att ha en positiv inställning och tro på dig själv och dina färdigheter kan hjälpa dig att nå ditt fulla potential och uppleva flow inom din idrott.

Kör så det ryker!

 

/Freddie

BOKA DIREKT!