Artikel ur StürmerFOUL #12 2021

Vanor är viktiga för elitidrottare. Inte minst för handbolls målvakter. Att dra i sig krubb från Oves är kanske inte en av de nyttigaste vanorna, men definitivt en av de godaste. En halvljummen Pucko fullbordar  perfektionen. Trots sin ungdom har Simon Möller två SM-guld i bagaget och nu inleds jakten på ett tredje.
Inte heller
den hungern verkar kunna stillas.

– Efter det har jag utvecklats år efter år och tagit kliv gällande professionalitet och min plats i gruppen har blivit större och större. Framförallt har jag utvecklats mycket mentalt.
Utveckla?
– Senaste året var det jag utvecklades mest på den biten. Framförallt kring hur jag tacklade förluster, men även bra eller dåliga insatser. En stor anledning till det är att jag tog hjälp av en mental coach; Freddie Roth, som är gammal målvakt i ÖIS.
Vad fanns det för problembild?
– Jag tog på mig för mycket och hade för höga krav på mig själv vilket ledde till att jag mådde oerhört dåligt efter en förlust. Jag hade svårt att prata med någon efter
en torsk. Jag intalade mig själv att det var mitt fel att vi förlorade och sa samma sak till media.

Det gjorde i sin tur mig mer tyngd att läsa rubrikerna man själv aktivt skapat. Visst, höga krav är bra, men när jag hela tiden tog på mig förluster gick det ut över min familj och min sambo.

– Rätt omgående märkte jag att det ledde till att det påverkade mina prestationer, för jag utvecklades såväl sportsligt och mentalt. De där sakerna hänger ihop  .
Var det du eller klubben som såg till att ta det här steget?
– Det var mitt eget initiativ. För närvarande finns det ingen mental coach i klubben. Freddie är själv gammal målvakt och kan känna igen utsattheten. Det stärkte mig oerhört. Jag kan verkligen rekommendera det för andra. Även om man tror att man inte behöver det, så finns det saker att hämta. Man kanske tror att man är för cool, men jag kan garantera att det finns något för alla i de frågorna. Man kan vara duktig på det mesta som idrottare, men sitter inte det mentala går det inte
att nå sin fulla potential.

Finns det elitspelare som känner igen sig rekommenderar jag dem att gå till sin klubb och be om vägledning.

BOKA DIREKT!